torstai 2. elokuuta 2012

Lakanoota

Vaikka meidän lapsuudenkodissamme ei paljoakaan murteita tai murretta puhuttu, lakanoista tulee aina mieleen äidin (ehkä vähän myöhemmällä iällä) pohjalaisittain lausuma "lakanoota". Hauskaa on, että lakanoista voi puhua myös ruotsiksi melkein samalla tavalla: lakan mikä lakana.

Nyt niitä lakanoita tarvitaan: En hankkinut vielä keväällä uutta settiä, vaikka sellaista täällä blogissakin kävin suunnittelemassa. Ja hyvä näin, sillä Finlaysonin mallistoon on tullut uusia ihanuuksia ja kaiken lisäksi elokuun ajan F-klubilaisille, siis rekisteröityneille asiakkaille, on luvattu 25 prosentin alennus kaikista pussilakanaseteistä! Jee, minähän siis rykäisen kahdet lakanat isoon sänkyyn ja Lyylille lapsenlakanan, niin ei tarvitse neidin nukkua pelkällä peitolla, kun se ainut pussilakana joutuu pesuun. 

Tällä erää täällä näyttää tältä: verhot ovat valkoiset, matto mustan-harmaan-kukkakuvioisen-kirjava, seinät valkoiset, tauluja vain vähän. Ja olemassaolevat muutamat hassut lakanat, no tietysti, valkoisia. Muuten harmaata ja huomiovärejä lampuissa, kirjoissa, laukkutaulussa ja rekin vaatteissa.


Ajattelin siis jotain seuraavankaltaista: 


Freesia olisi jotenkin houkuttelevan orgaaninen, mutta olisiko liikaa mattoni pariksi?Kamelia olisi vähän hempeämpi, värimaailmaltaan oikein passeli, mutta kukat voisivat sitten taas taistella mattoni kanssa erilaisuudessaan...Lyylille elefantteja, vaikka neiti kuulemma haluaisi ennemmin kukkia. Lastenkokoisissa lakanoissa vaan noita kukkakuvioita harvemmin näkee. Toive Finlaysonille: tehkää lapsillekin joskus jotain vähemmän lapsimaista, älkää pelkkiä satuhahmoja. Monet lapset rakastavat nimenomaan hyvin konkreettisia, lähellä olevia asioita, tai niin ainakin Lyyli-neiti. Hän kertoi pitävänsä kukista, koska niitä voi poimia.

Lakana-kuvat on lainattu Finlaysonin nettikaupasta – tämä mainos ei ollut maksettu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti