torstai 27. joulukuuta 2012

Kauden kirjat

Sain kuin sainkin joululahjaksi, tällä kertaa äidin sijaan vanhimmalta pikkusisareltani, toivomani Ulla-Lena Lundbergin Finlandia-palkitun Jään alkukielisen version. Seuraavana lukuvuorossa on kuitenkin julma tarina: Joyce Carol Oates:n Kosto: rakkaustarina. Samainen sisareni sai tämän lahjaksi mieheltäni Egililtä, mutta ehti jo lukea teoksen, joten ajattelin tarttua siihen ensin kirjan lyhyyden vuoksi. 

Olen kenties jo kerennyt jossain välissä kertoa, että en ole mikään himolukija. ;) Tavoitteenani on lukea kirja kuukaudessa. Yleensä luen vuodessa noin viisitoista teosta, mutta tänä vuonna olen selvittänyt vasta yksitoista kaunokirjaa, vaikka minulla onkin ollut omaa aikaa enemmän kuin moneen viime vuoteen. Kenties olen käyttänyt nukkumiseen enemmän aikaa, kenties dvd:t ovat vieneet kirjoilta tuhdin siivun tai sitten on syynä se, että uusi ihmissuhde on aikaa vievää puuhaa. :D

Kolmas talvikauden teokseni voisi olla vaihteeksi äänikirja: sain Michael Cunninghamin reilun kymmenen vuoden takaisen hittikirjan lahjaksi pari joulua sitten. Muuton yhteydessä löysin kirjan hautautuneena jonnekin cd-levyjen maailmaan. Koko syksyn kirja on odottanut minua stereoiden vierellä, mutta vihdoin nyt ajattelin tarttua myös kauan sitten kesken jääneisiin käsitöihin, joita tehdessä äänikirjallisuus on mitä parhainta sisällöntuojaa muuten vähän kuivaan käsillä puuhailuun. 


Ihana pino, kun kaikki kirjat ovat niin freesinnäköisiä ja sopivat väritykseltään yhteen. Ainoa hassu juttu on, että Michael Cunninghamin nimi on kirjoitettu äänikirjan selkään väärin! Livahti mieleeni, että jospa niteeni onkin piraattikopio! Vaan taitaa tällaisia mokia sattua näissä isommissakin ympyröissä, sillä tuntuisi sangen oudolta, että varsinkaan äänikirjoista tehtäisiin laittomia kopioita, kun ei taideta oikein cd-levyistäkään enää.

Lomaa on jäljellä vielä kymmenen päivää, joten jos nyt ei tule luetuksi kirjoja, niin koska sitten? Etenkin kun tiedossa on runsaasti aikaa myös ihan itsekseen. Vaan kylläpä sitä nytkin hiipii mieleeni, että Mad Menin viitoskausi jäi aika jännittävästi viime viikolla minulta kesken...

2 kommenttia:

  1. Luin tänään loppuun toisen joululahjakirjani, samaisen Cunninghamin Illan Tullen, ja se oli aivan mahtava - nyt himottaisi lukea lisää Cunninghamia, vaikkapa juuri tuo Tunnit! - Kerro sitten, mitä tykkäsit Kostosta.

    VastaaPoista
  2. Luin Koston! Nyt MadMeniä, mutta yritän päästä seuraavaksi Cunninghamin kimppuun. Voisin lainata muuten sitä Illan tullen -teostakin, jos tykkään tästä. See you!

    VastaaPoista