sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Naimisiinmenevää joulua!

Kaikesta huolimatta ja kaiken ansiosta tulossa on hyvä joulu, ainakin toivon niin. Tämä teksti on ajastettu – kirjoittelen vielä kotoa Helsingistä ennen lauantain jännittävää ajomatkaa kohti Poria ja perhejoulua. 

Vietämme joulua ensi kertaa vanhempieni luona uuden kokoonpanoni kanssa: puoliskoni Egil ja hänen kaksi lastaan, minä ja lapseni Lyyli. Tuntuu sekä pelottavan aikuiselta että juuri sopivan rennolta ja helpolta. 


Teille toivotan jouluja erään oppilaani kirjoittamien joulukorttisanojen kautta. Tällaisen viestin jälkeen ei kurjista kurjin torstaini voinut saada kuin onnenkyyneleet silmiin:

"Kiitos ahkera opetaja! Kiitos että opetit meitä Suomea. Toivotavasti pidät lomstasi. Toivoo -- ogilaat Marry Christmat and Happy New Year 2013!"

– Paljon onnellisia hetkiä kaikille!

2 kommenttia:

 1. Luen blogiasi säännöllisesti, mutta ikinä ei muka ole aikaa kommentoida. Nyt tuntui kuitenkin, että on pakko sanoa jotain edellisen postauksesi takia. Olen myös huomannut, että ihmisillä on jotenkin outo käsitys siitä, ettei eronneilla ihmisillä voi olla hyvät välit. Miedän uusperheessä joulu on viettetty siten, että ex-puoliso (lapsen äiti) on totta kai tervetullut. Onhan se kompromissi, mutta kyllä joulu on sen mukavampi, mitä enemmän ihmisiä on yhdessä.

  Hyvää joulua sinulle ja (uus)perheellesi!

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentistasi! Kuulostaa hienolta kompromissilta! Täytyy myöntää, että en ehkä ihan samanlaiseen joulunviettoon olisi ainakaan vielä itse valmis.

  Olen kuitenkin ollut hyvin yllättynyt tästä vallitsevasta tilanteesta, että kavereita ei voida olla. Nyt olen alkanut pohtia, että onkohan tämä "kaveruustoive" siis oman pääni sisäinen haave, ja haluaako lapseni isä oikeastaan ollakaan tekemisissä kanssani. Onhan se toki vaikeaa.

  Joulut ovat tosiaan parhaita isolla porukalla, nyt ainakin tuntui siltä, vaikka toki silloin ristiriidoilta ei aivan kokonaan voida välttyä. Enemmän ehkä ärsyyntymistä, mutta toki enemmän myös iloa!

  VastaaPoista