maanantai 7. tammikuuta 2013

Linssilude

Lyyli syö mieluiten valmista ruokaa. Lyyli ei tykkää äitin pöperöistä. Mutta kerran on maistunut linssimuhennos. Haa, mikä linssilude! 


















Linssimuhennos

1 rkl öljyä
1 iso sipuli
2 valkosipulin kynttä
2 keskikokoista porkkanaa
2,5 dl punaisia tai vihreitä linssejä
1 prk tomaattimurskaa
6 dl vettä
(2 tl sokeria tai hunajaa)
1 tl sitruunan mehua
chiliä tai garam masalaa
1 tl suolaa

1. Kuumenna öljy kattilassa, lisää sipuli. Kypsytä 5 min.
2. Lisää valkosipuli, pilkotut porkkanat ja linssit. Sekoittele n. 5 min.
3. Lisää tomaattimurska ja vesi.
4. Kiehauta ja anna kypsyä hiljalleen noin 20 min.
5. Mausta.

Simppeli ruokalaji, joka sopii joulunjälkeiseen ähkyyn ja kylmiin talvipäiviin. Makua voi vaihdella maustamalla toisin tai lisäämällä vihanneksia. Voisin kuvitella kokeilevani ainakin parsakaalin kera. Vaan silloin ei ainakaan maistuisi Lyylille... Täytyy opetella tekemään tästä takuuvarma lapsiversio!

Terveellisiä talvipäiviä toivotellen!

























  Lyylin kuva: Täti

2 kommenttia:

  1. Toivottavasti näin jälkijunassakin saa kommentoida. Kiitos reseptistä - kokeilin sitä tänään :)

    Hyvää viikonloppua sinulle ja Lyylille!

    VastaaPoista
  2. Kiva, että reseptistä oli iloa! Itse olen vähän kyllästynyt tähän, kaipaisin jotain erilaista linssiruokaa. Täytyypi testailla muita! Hyvää sunnuntaita, äkkiä viikonloppu menee!

    VastaaPoista