maanantai 22. huhtikuuta 2013

Hammasharjat suutelevat

Viehättävä yksityiskohta, joka sai minut hymyilemään ja tuntemaan pienen onnellisuuden liikahduksen keskellä kiireisintä arkea.


Hyvän mielen tuo myös kevään aurinko, sulanut maa ja ajatus siitä, että kesäloma jo kolkuttelee. Ensi viikolla alkaa toukokuu, tuo lupauksien kuukausi, todellinen kuukausien torstai!

Mutta tällä viikolla vielä sitkistellään, sinnitellään: tarkoitus on rajoittaa rahankäyttöäni, ja aionkin ostaa viikolla vain muutaman välipalarahkan, kun nämä jokapäiväiset leipäni ovat jääkaapista loppuneet, sekä mahdollisesti tehdä erään kauan mietteissä olleen hankinnan, pöytälampun, jos sellaisen löydän. Ja jos oikein onnistun, viikonloppu eletään samalla tavoin kukkaronnyörejä kiristellen. Tästäkin seuraa sisäistä iloa, etenkin kun pakastin ja jääkaappi tursuavat ruokia, jotka pitäisi viimeisten käyttöpäivien ja suositeltujen pakastusaikojen umpeutuessa syödä pois.

Nyt kuitenkin suljen kaappien salaiset kansiot: en salakuuntele kylpykaapin purkkien ja purnukoiden kauniita ja rohkeita tarinoita, en raportoi jääkaapin tunteista tai tuoksuista, enkä yksinkertaisesti lavertele enempää asuntoni salatusta elämästä. Annan sitävastoin tehtäväksi teille kertoa jonkin pienen arkipäivän pysäytyksen: miten, missä ja milloin kohtasit omat suutelevat hammasharjasi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti