lauantai 13. huhtikuuta 2013

Yhden päivän aikana syötyä 2

Kesällä 2011 kirjoitin erään päivän kaikista aterioistani. Jaksoin vihdoin tehdä sen taas, ja jälleen kyseessä oli kotona vietetyn päivän, perjantain ruokailut. Tällä kertaa, sairauslomalla kun olin, ruokailut olivat keveitä ja ehkä vähän epäsäännöllisiäkin – johtuen päiväunista ja ehkä vain siitä, että nälkä ei vaivannut. 

Aamu alkoi jo ennen seitsemää, kun en enää saanut unenpäästä kiinni. Yö oli muutenkin mennyt levottomissa tunnelmissa, joten aamulla kyllä olin ravinnon vajeessa!

Aamupalaan kuului perinteisesti teetä, puuroa ja pähkinöitä; appelsiinin korvasin tällä kertaa kirsikkatomaateilla. Kaikesta ei kuitenkaan ole nyt kuvia, sillä olen onnistunut hajottamaan kamerani automaattitarkennuksen, ja käsin tarkentaen monista kuvista tulee liian epätarkkoja. :( 


Assam-tee on pelastukseni! Juon sitä aamulla kahvin korvikkeena, ja rakastan sen tummuutta ja lievää kitkeryyttä. Muistuttaa kahvia! Pähkinöiden syöntiä olen yrittänyt vähentää, sillä tiedän niiden olevan kaloripommeja, vaikka ne sisältävätkin hyviä rasvoja. Olen huomannut, että herkkä vatsanikin sietää parhaiten sitä, että pidän kaiken kohtuudessa; myös viikunat, siemenet ja ruisleipä liiallisissa määrissä ovat tappotuotteita. Mutta kourallisesta ei ole kuin iloa!


Koska todella olin energiavajeessa, täydensin aamupalaa vielä kahdella Oivariini-päällysteisellä riisikakulla. Lisäksi söin lounaan melko aikaisin, noin yhdentoista pintaan, ja sen jälkeen otin parin tunnin päikkärit.


Lounaaseen kuului pakkasesta ottamaani, tekemääni possupataa, kananmunia, leipää ja paprikaa. Jälkiruoaksi söin muutaman kuivatun viikunan, namsk!Iltapäivällä hain Lyylin tarhasta, käytiin kaupoilla ja siellä sorruin paitsi ostamaan neidille Angry Birds -suklaamunan, itselleni Fisherman's Friend -pastilleja. Söin kuitenkin vain puolet, kas, aivan ihme! Välipalaksi söin rahkan, kuten lähes aina. Rakastan Valion pehmeitä maitorahkoja: yleensä syön niitä vaaleanpunaisia, joihin on (kai) lisätty kermaa, ja jotka maistuvat sellaisinaan aivan mainioilta! Nyt en löytänyt niitä lähikaupasta, joten tyydyin vähän happamampaan rasvattomaan versioon. 


Iltapalaksi tein salaattia. Olen edelleen salaattihirmu! Tällä kertaa paistoin vihannesten oheen pestokanaa; Lyyli kieltäytyi edes maistamasta sitä, ja sai luvan sitten nauttia pelkistä pinaattiletuista ja tietenkin vihreistä hänkin. Itse jatkoin edellisen päivän sairausloman tyylillä tuhoten viime viikonloppuna avattua viinipulloa, terveystuotehan tuo viinikin. Vielä jäi yksi lasillinen seuraavaankin iltaan!


Koko lailla terveellinen päivä siis, viikottaisen suklaa-annoksenikin säästin viikonlopun toiseen iltaan. Tästä on hyvä siirtyä terveempien kirjoihin. ;)

2 kommenttia:

  1. SKS:llä on käynnissä keruu Ruokapäivä 12.4.2013(http://www.finlit.fi/kra/keruut/ruoka.pdf). Hauska sattuma :)

    VastaaPoista
  2. Oho, no todellakin hauska sattuma! En tiennyt yhtään tuosta. Mietin, jaksaisinko osallistua, juttua pitäisi kyllä muokata... :)

    VastaaPoista