keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Hyvän mielen ostoksilla

Uuden työsopimuksen allekirjoitettuani lankesin maanantaina shoppailemaan, ja päätin, että käytän tähän ihanuuteen nyt osan tulevista kesälomarahoista. Osa jää sitten Oslon matkaa varten ja loput siihen, että heinä–elokuussa pitää elää puolitoista kuukautta yhden kuun palkalla, kun palkkapäivä muuttuu virkasuhteen vaihtuessa määräaikaiseksi.  

Sitäkin paremmalla syyllä kannatti nyt, kun vielä varantoja oli, tehdä ostoksia jopa syksyä varten: hankin uuden kevät/kesätakin, joka värinsä puolesta on pikemminkin syystakki. Lisäksi ostin lämmittävän pusakan lähinnä juhannusta varten sekä Lyylille kuuden euron paitulin. Kaikki muutkin tuotteet olivat alennettuja, lukuunottamatta postiautomaatista samalla hakemaani Polarn o Pyretin vaatepakettia. Sieltä löytyy ehtaa täyshintaista Lyylille syntymäpäivälahjaksi, joten paketti jääköön tässä postauksessa avaamatta. 

Kaikki

Mutta näistä alehaukan löydöistä haluan iloita kuvien myötä tarkemmin, sillä totesin taas ikuisen faktan: perusvaatteet kannattavat. Niin usein kaipaan tylsänväristä takkimallista paitaa jonkun mekon tai ohuen paidan lämmittäjäksi. Niin usein käytän vain perusväristä, pidemmänpuoleista takkia. Valkoinen lempitakkini on nyt lähes loppuunkäytetty, sillä sen kangas on alkanut kovasta pesemisestä johtuen hapertua ja lisäksi mustasta laukusta on jäänyt siihen tahroja, joita en ole saanut pesemällä pois. Takki asustaakin nyt tovin pesulassa – josko siellä onnistuisi? Tarvitsin kuitenkin joutuisasti tilalle korvaavan takin, mutta valkoista en löytänyt. Ehkä musta on se uusi valkoinen ja muuttuu yhtä mieluisaksi? Sen ostamalla sain dumpattua kierrätykseen myös mustan mokkanahkaisen pusakkamallisen takkini, jota olin alkanut inhota. Hyvä mieli tuli siitäkin, etenkin kun takki lähinnä roikkui turhanpanttina tilaa viemässä.

Takki
Takki: Esprit. Alkuhinta 139,95, nyt 97,96


Maanantai oli siis todellinen hyvän mielen ostospäivä, sillä laskeskelin, että olin tehnyt kevään aikana melko vähän vaateostoksia itselleni: yhdet housut, alusvaatteita, muutama kirppispaita ja yksi uusi collegepaita, nahkahansikkaat sekä sukkahousuja. Lähes kaikki ostokset olin sitäpaitsi tehnyt alelaareista, hansikkaita, sukkahousuja sekä joitain alusvaatteita lukuunottamatta. Ehkä olikin jo aika ostaa jotain isompaa, ottaen huomioon, että koko viime vuoden vietin vaateostolakkoa siinä vielä erinomaisesti onnistuen.

Pusakka
Neuletakki: Blended. Alkuhinta 39,95, nyt 27,96.


Mutta heinäkuusta tulee kuiva kuukausi ostelujen suhteen, sillä Lyylille olen säännönmukaisesti hankkinut tyyriitä ja kivoja lastenvaatteita, ja jostain täytyy elokuun palkanvaihtopäivää varten säästää. Lastenvaatteiden shoppailu kun on kuukausittainen harrastukseni. Viime aikoina olen tosin keskittänyt nämäkin ostokseni aletankojen tuotteisiin. Hyvää mieltä tuo kuitenkin myös se, että välillä pystyy olemaan sortumatta nettikauppojen selailuun tai nopeasti Sokoksen yläkerrassa käymiseen. Hyvää mieltä luo, kun tajuaa, että omistaa jo todella paljon tarpeellista ja vähän tarpeetontakin sen päälle.

Lyylille
Paita: W-kids. Alkuhinta 10,95, nyt 6,57.

Itseni tuntien totean kuitenkin ykskantaan, että sitä tarpeetonta vaatetta omistan kyllä hyvin vähän, sillä laitan sen nopeasti kiertoon. Ja jotkut vaatteet käytän riekaloitumispisteeseen asti, kuten farkkutakkini ja pellavahousuni. Niistä enemmän joskus jossain lempivaatepostauksessa!

Juhannusretki Tukholmaan alkaa kuitenkin tuliterissä kuteissa; ehkä sitten jossain vaiheessa juhannusyötä kaivan tuon niin rakkaaksi muuttuneen vaaleanfarkkuisen takkini esille. Mukaan se tietysti pakataan, kuten lukuisille kesäisille retkille ja mökkimatkoille niin monen vuoden ajan. Tällä kertaa on kuitenkin päällä jotain hyvin epäjuhannustamaistakin, sillä aion viettää juhannusyöni mustassa mekossa, vihreissä sukkahousuissa ja keltaisella kassilla varustautuneena. Tylsimys vai erilainen aikuinen, vai ehkä molempia? Tätä kirjoittaessa vielä arvon, pitäisikö hiukset ehtiä värjätä keskiviikkona ennen lähtöä punaisiksi. Saisi vähän lisää hyvää mieltä ja uusia sävyjä matkaan. Mutta tätä lukiessanne lienen jo laivan kannella ottamassa vastaan juhannuksen tuulia vailla huolia siitä, mitä vielä pitää ehtiä ennen h-hetkeä.

Hyvän mielen juhannusta kaikille! Muistakaahan ottaa juhlapyhien viettoon mukaan myös niitä lämpimiä vaatteita! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti