keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Oma ilta

Lyyli nukahti kahdeksalta kesken cd-sadun, eikä ihme, sillä päivä on ollut täynnä touhua ja temmellystä. Laskeskelin päässäni, että olisiko tyttö kävellyt tänään sellaiset kolme tuntia – siihen päälle uimakoulu ja muut uimiset oheistoimintoineen.

Ei voinut todeta äidistäkään paljon muuta kuin "väsynyt", kun häntä katseli. Peilikuvassani siristelivät punertavat silmät, ja aloin olla muissa mainingeissa kahdeksan pintaan. Mutta sitten virkistyin, päätin herkutella rahkapullalla ja brie-juustolla, vaikka onhan tässä nyt tullut nautiskeltua muutenkin ihan riittämiin. Jotenkin vain tuntui siltä, että oma ilta vaati hiukan jotain tällaista. Paha tietysti, kun sortumisvaara löytyy niinkin läheltä kuin omasta jääkaapista.

Lomafiiliksissä siis ollaan. Aamuisin lähdetään aina varhaisella uimaan, jos nyt yhdeksää voi aikaisen linnun aamuksi kutsua. Neljä tuntia reissussa, sitten lounasta ja mahdollisia kavereita tai muita iltapäivätoimintoja. Asunto on kuin ruotsalainen sauna, ja koska naapuri tai useampi polttaa niin, että hajut leijailevat huoneistossa vähintään harva se ilta, ei voi muuta kuin viettää aikaansa mahdollisimman paljon muualla. Tällä hetkellä viihdyn kuitenkin taas aavistuksen paremmin täällä, kun olen huomannut, että naapuri sentään istuu useimmiten terassillaan hiljaa – tai tupakkayskää köhien. ;)

Omaan iltaani kuului hiukan silittämistä, syntymäpäivälahjojen miettimistä, hotellihuoneen varaus, juttelua kaverin kanssa Facessa sekä lukemista. En kuitenkaan siirtynyt Sinkkuelämien pariin, mikä oli alkuperäinen suunnitelmani. Ehkä en kaivannut elävää kuvaa väsyneille silmilleni, ehkä en vain jaksanut ryhtyä mihinkään sen suurempaan projektiin, vaan halusin tehdä sitä, mikä mieleeni kulloinkin pälkähti. Varmasti tarvitsin tämän illan juuri sille. 

Ja yhtäkkiä ilta on vierähtänyt alkuyöksi, kello löi yksitoista, ja se tarkoittaa, että on parasta haipua unten maille, koska huomisesta ei taatusti tule yhtään sen keveämpi päivä. Erona ehkä on se, että olen tehnyt valmiiksi tässä illan kiireettömyydessä itselleni lounassalaatin ja neidille pilkkonut vihanneksia jääkaapin viileyteen. On mukava palata uimasta, kun makaroonilaatikko ja kalapuikot odottavat syöjiään lämmittämistä vailla annoksina! Tänään nimittäin kokattiin pikapikaa itsetekoisia kalapuikkoja, rynnättiin tiskaamisen jälkeen heti baanalle ja palattiin Lyylin kaverin kanssa neljäksi tunniksi leikkimään. Tässä helteessä sanoisin, että saavutus oli kovempi kuin tavallinen työpäivä konsanaan. Erona ehkä se, että tuloksena oli kuitenkin siistimpi koti ja yhdessäoloa tytön kanssa; vaan pidemmän päälle lomastakin kyllä saa aikamoisen työmaan aikaiseksi. Onneksi on tiedossa myös niitä maallamakaamisviikkoja, jos nyt tytön kanssa tehtävää mummila-keikkaa tai Pori Jazz -festarien vapaaehtoistyötä voi lonkan vetämiseksi kutsua.

Mutta pala kerrallaan. Kyllä minä tästä lomasti ihan oikeasti kuitenkin koko ajan nautin. Nauttikaahan tekin kesästä! (Ja lomasta, jos olette sen jo saaneet!)

Cute Cat Sleeping with Kitten

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti