keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Haavelista vai haaveellista?

Ikäänkuin olisin postaillut samasta aiheesta jo aiemmin, ehkä muutamiakin kertoja ja mahdollisesti tasan tarkkaan samalla otsikolla. En tarkkaan muista, joten luotan siihen, ettette tekään! Ja joka tapauksessa minulla on pienten haaveitteni päivittämisen tarve, joten tässä tulee lyhyt lista niistä kauan mielessä pyörineistä jutuista, joita haluaisin elämässäni tehdä. 

Tekstiä

Haluan, haaveilen
1) oppivani espanjaa.
2) jatkavani ratsastusharrastusta, mieluiten issikoiden eli islanninhevosten parissa
3) meneväni kuoroon
4) oppivani paritansseja
5) ryhtyväni jälleen käsitöiden tekoon

Nyt kun viime vuosina on tullut tehtyjä elämän isoja ratkaisuja, löydettyä niitä tärkeitä asioita, voin vaihteeksi haaveilla jostain täysin ylimääräisestä piristeestä, etenkin kun pyrin kaiken aikaa haaveilemaan niistä seuraavista isoista muutoksista. On tullut aika supistaa. Toki mielessä varmasti pyörivät asunnonvaihtoon, parisuhteeseen liittyvät isot kysymykset, mutta mitäpäs jos niiden sijaan käyttäisin aikaa uuden harrastuksen parissa syksyllä? Vaikka aloitankin uudessa työssä, työtehtävienkin hiukan muuttuessa, uskon, että energiaa jää harrastamisellekin. Toki tietysti jatkan kuntoilua ja kirjoittamista, elämäni suoloja.

Tekstiälisää

Syksy siis viiltää jo mielessä. Tiedän ja tiedostan toki, että kaikkein tärkeintä syksyllä on satsata ihan siihen peruselämään, sillä se kuitenkin kannattelee parhaiten: täytyy ehtiä nukkumaan, liikkumaan tarpeeksi, löytämään aikaa Lyylille, joka aloittaa aivan jännittävässä toisenkielisessä tarhaympäristössä, ja tietenkin antamaan aikaa parisuhteelle, mikä ei kohdallani vaadi kylläkään sen suurempia ponnisteluja.

Ja tärkeää on haaveilla. Seuraavaksi taidan tehdä listan niistä haaveista, jotka ovat kertaluontoisesti toteutettavissa. Nämä ylhäällä olevan haavelistan toiveet kun vaativat jos jonkinlaista satsaamista. Mutta tällä erää on aika tarttua johonkin suurempaan, ennen kuin liian myöhäistä; nämä viime aikojen usein toistuvat sanani siivittävät menoani nyt muutenkin.

Ennen kuin on liian myöhäistä aion syksyllä jatkaa käsitöiden parissa (no, sitä ehtii kyllä mummunakin) ja alkaa opiskella espanjaa. Jouluna nimittäin kenties kutsuu Buenos Aires. Kyllä!

Lisäksi

1 kommentti:

  1. Tangokurssi ja espanjan kotiopiskelu (netistä löytyvä ilmainen Duolingo on muuten oiva apu siihen!) ovat hyvä idea matkaa varten, niin siitä saa enemmän irti. Ja on niistä muutakin iloa toki, nyt ja jatkossa.

    VastaaPoista