tiistai 15. lokakuuta 2013

Fiiliksissä futonista

Yhtäkkiä, vesijuoksun ja sen aikana käytyjen keskustelujen jäljiltä, olen energinen ja suorastaan hilpeä. Fiiliksissä olen myös siitä, että olen löytänyt itselleni muutamankin patjaehdokkaan: minulle tulkoon tänne futon, jossa on luonnonkumisydän! Se on pehmeä, mutta jämäkkä ja nimensäkin mukaisesti luonnonmateriaalia. Heti marraskuun koittaessa aion mennä testaamaan futonliikkeisiin erilaisia luonnonkumi-kookos-puuvillapatjavaihtoehtoja.


Näin pienestä voi ihminen tulla iloiseksi. Toki minua ilahduttaa myös se, että meikäläisellä on taloudellinen mahdollisuus investoida tällaiseen kohtalaisen tyyriseen patjaan, vaikka isoja menoja on tulossa muitakin. Olen sikäli onnekkaassa asemassa, että tänä vuonna minulla on töissä runsaasti lisätunteja, ja palkkani on jokseenkin kunnollinen, opettajan palkaksi varsin ruhtinaallinen.

Samalla nyt, parisuhteen murruttua, ajattelen, että tässä se tulevaisuuden sänkyni on: futonrunko, jonka patjan vain vaihtuvat. Ei enää haavetta yhteisestä runkopatjasta. Jos joku tuohon vierelle löytyy nukkumaan, niin kelvatkoon hänelle seuraava (tai sitä seuraava tai sen jälkeinen tai...) patjahankintani. Uskon nimittäin löytäväni aivan loistavan patjan tutkailujeni sekä alunperin ystävältäni saamani vinkin ansiosta. Myös tuore sijauspatja sopii näihin luonnollisiin ratkaisuihin kuin nenä päähän. 


Mutta nyt sinnittelen vielä monta viikkoa kovalla patjalla, miettien väliaikaisratkaisuja, sillä lonkkani ovat todella kipeät sunnuntaisen pitkähkön juoksulenkinkin jäljiltä. Nöyrtyisinkö ja hakisinko vintiltä sinne viemäni Egilin hankkiman superlonpatjan, jonka hän osti, kun ei voinut nukkua näin kovalla alustalla ainakaan montaa yötä perätysten? Se röhötti aina muutoin futonsänkysohvani takana, rumana kuin mikä, halpispäällysteinen kun oli. Eron jälkeen kimmastuin, ja vein patjan homeiseen vinttikomerooni sen koommin sitä säälimättä, vaikka patja toimiikin vastaisuudessa varsin hyvänä vieraspatjana. 

Siitä voisi nyt kuitenkin löytyä minulle myös ensiapua, vaikka kuinka muovinen olisikin. – En tiedä, mikä minua kaikessa "epäluonnollisuudessa" häiritsee, mutta tuntuu vain nyt niin oikealta hankkia jälleen aidoista luonnonmateriaaleista tehty yöalusta. 


Kertokaapas lukijani omista patjakokemuksistanne: Mitä olette testailleet, mikä tuntuu hyvältä ja mitä ehdottomasti vältätte? Entä minkälaisen sängyn olette valinneet, ja kuinka paljon mielestänne järkevä ihminen sänkyyn upottaa rahaa? Apila tuolla muutaman päivän takaisessa patja-aiheisessa postauksessani jo kertoilikin kokemuksistaan, ja niidenkin avulla valaistuin! 

Laskeskelin alustavasti, että patjaani tulisi yhteensä uppoamaan noin tuhat euroa: esimerkkinä kuvissakin esiintyvä Futonnetin latex-futon, jonka paksuus on 13 senttimetriä ja joka sisältää vain puuvillaa ja luonnonkumia: 780 euroa patja, johon sisältyy arviolta 150 euroa maksava päällyskangas sekä 30 euron rahtimaksu. Jo hankkimani petauspatja maksoi 200 euroa. Kallista, mutta esimerkiksi petauspatja on tehty Suomessa, vieläpä Porissa! Mitähän runkopatjasänky vertailun vuoksi maksaisi? Kunnollinen kenties reilustikin enemmän, mutta onko niissä nyt sitten niin suuria laatueroja? Halvallakin voisi siis päästä, mutta näihin olosuhteisiin tarvitsen sängyn, joka on paitsi hyvä nukkua myös muunnettavissa sohvaksi päiväsaikaan. Täysin uusiin ratkaisuihin jos siirtyisin, upottaisin kenties vielä muutaman pennosen lisää huonekaluvalmistajien taskuihin.

Kuvat: futonnetti.fi

2 kommenttia:

  1. Superlon ok, bonnel ok, vesisänky ok-kestää jo hammasvedon melko terävät metallipäät-, joustinsänky ok, ilmapatja ok, retkipatja jees-ehdottamasti vain retkelle luonnollisesti-, vierassänky erittäin jees, toki laadullakin on sanottavansa, nahkasohva tyynyt käännettyinä petauspatjalla ja satiini- tai lyocelsekoitelakanalla ilmanlämoötilan mukaisesti vallan mainio. Hästensiä joskus kaavailin, reunoilta vahvistettu joustinsänky on nyt. Siskonpeti olosuhteista riippuen huippu; vaikka sitten päät vastakkain!

    VastaaPoista
  2. :D Mäkin oon monella sohvalla nukkunut mainiosti! Tukevuutta ja pehmeyttä sopivassa suhteessa. Odotan siis paljon myös lateksipatjalta, jota tukevaksi, mutta myötäileväksi on kehuttu. Tällä erää nukun futonin päälle asetetulla superlonilla. Kapea se on, mutta pehmoinen.

    VastaaPoista