sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Luonnonkosmetiikka poseeraa

Luonnonkosmetiikka kiinnostaa minua edelleen, vaikka hiustenhoitotuotteissa, rasvoissa ja monessa muussakin hoitotuotteessa olen edelleen vanhan, perusapteekkituotteen tai jopa markettituotteen kannalla. Jotkut kokeilemistani luonnonläheisistä tuotteista eivät nimittäin toimineet kohdallani toivotulla tavalla: shampoot kutittivat ja mehiläisvahan käyttö oli liian hidasta ja kivuliasta. 


Kokeilut kuitenkin jatkuvat: uutena pääsevät tällä kertaa kosmetiikkahyllyilleni Mádaran kehuttu puhdistusvaahto sekä niinikään mainetta niittänyt Dr. Hauschkan Ruusuvuode, omalla kohdallani nyt alkuun kevyemmässä muodossa. 


Syksyllä hurahdettuani luonnontuotteisiin luin Karkkipäivää kuin Raamattua ikään, ja bongasin sieltä Dr. Hauschkan Neem Hair Oilin. Huomasin kuitenkin ihan pari viikkoa sitten, että olinkin käyttänyt vahingossa kyseisen hiusöljyn sisartuotetta, Neem Hair Lotionia. Tykkäsin siitä kyllä kovasti: antoi ihanaa tuoksua ja pehmeyttä hiuksille, mutta nyt ajattelin testata sitä kehuttua versiota, niinkuin alunperinkin oli tarkoitus.

Dr. Hauschkan tuotteet ovat hintavia, mutta ne ovat kaikilla kokeilukerroilla olleet luonnontuotteista eniten pitämiäni. Jotenkin tuo nimikin on niin hauschka, ettei se voi ensinnäkään olla painumatta mieleen ja aiheuttamatta iloa, jopa pientä huvitusta. Toisekseen se on ytimekkyydessään vertaansa vailla. Tuo tohtorius tuo nimeen myös uskottavuutta. ;)


Kummallista kyllä, monet luonnonkosmetiikkatuotteet tuntuvat minusta luksuskosmetiikalta aina pakkauksia myöten. Onkohan se vain oma mielikuvani, kun tiedän tuotteiden kustantaneen esimerkiksi apteekin perusrasvoja huomattavasti enemmän, vai tehdäänkö tuotteista myös ulkomuodoltaan eksklusiivisen oloisia? Tai sitten minuun vain puree selkeys ja valkoisuus, väri, joka niin monen ekotuotteen purnukassa hallitsee olemusta.


2 kommenttia:

  1. Ruusuvuode kuulostaa ihanalta, just harmittelin sitä, että bed of roses ei suomeksi ole kuin ruusupenkki, paljon vähemmän romanttinen. Mutta ruusuvoide tekee kyllä iholle parempaa kuin piikikäs penkki tai vuode ;)

    VastaaPoista
  2. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista