sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Parahin Pirkka!

Joskus taannoin mainostin Pirkka-purkan parhautta. Menivät ja muuttivat tuotteen. Tosin siinä sivussa vatsanikin muuttui entistä vihamielisemmäksi purukumia kohtaan, enkä voi enää kyseisiä tuotteita käyttää.

Onneksi on muita hyviä Pirkka-tuotteita, joita vatsa kestää ainakin kohtuudella käytettyinä. Yksi yli muiden on luomuaprikoosit, joita myydään kaiken herkullisuuden lisäksi ylettömän kauniissa pusseissa! Näitä tuotteita minun pitää aina hakea K-kaupoista, vaikka muuten teenkin ostokseni pääsääntöisesti S-ketjun liikkeissä. Tämä ei kuitenkaan millään tapaa ole maksettu mainos, sillä tässä tuote puhui puolestaan.


Ensimmäisellä kerralla ostin näitä aprikooseja vain, koska olin ostamassa luomuaprikooseja ja sattumalta K-marketissa. Ihmettelin pussin avattuani niiden kosteutta, mutta kun maistoin näitä kuivatuotteita, ne veivät kieleni mennessään. Makeaa, pehmeää, aromikasta – aivan kuin aprikoosit olisivat juuri puusta poimittuja. Niiden olemus muistutti enemmän kuivattujen luumujen olemusta kuin esimerkiksi kuivattujen mangojen tai viikunoiden, jotka muuttuvat kuivattaessa yleensä, no, hyvin kuiviksi. Tähän asti olen rakastanut lähinnä kuivattuja viikunoita, mutta ne jäävät kyllä nyt kakkosiksi, mutta vain Pirkka-aprikooseille. Tavalliset luomuaprikoosit nimittäin ovat kuivahkoja ja yleensä melko mauttomia. Kummallista, miten tällaisissa perustuotteissakin voi olla näin paljon eroja merkkien välillä!

Pirkka-aprikooseja voisin ostaa, vaikkeivat ne olisikaan luomua, mutta hiipiipä mieleeni nyt ajatus: eivät varmaan olisi yhtä herkullisia, jos eivät olisi luomua! Väriltään luomuaprikoosit ovat aina tummia, sillä niiden käsittelyssä ei ole käytettyä rikkiä eli sulfiitteja. Niitä voi siis käyttää sellaisinaan, pesemättä, esimerkiksi tästä kauniista ja kätevästä pussista suoraan eväänä napsien. 


Itse teen itselleni nykyään välipalaeväiksi sekoituksen hyvin pieneen Minigrip-pussiin: pähkinöitä, kuivattuja hedelmiä ja itse tehtyä siemenleipää. Tässä kauniissa Pirkka-pussissa en aprikooseja edes säilytä, sillä kaadan ne kotona lasiastiaan yhdessä viikunoiden kanssa elelemään. Harmillista, että pussi joutaa roskiin. Ehkä pitää ensi kerralla ostaa aina muutama pussi varastoon, niin saan nauttia myös pussien ulkonäöstä, enkä joudu lähtemään varta vasten aprikooseja K-kaupasta metsästämään, sillä teen ruokaostoksia ylipäänsä vain muutaman kerran viikossa, isoihin S-marketteihin tai Citymarkettiin keskittäen.

Tosin aprikoosit eivät minulla nykyään hupene mitenkään yhdessä tai kahdessakaan päivässä kuin poikkeustapauksissa. Aivan varmasti voisin käyttää näitä karkin korvikkeina, niin hyviä ne ovat, mutta vatsani sanoo tälle taas ei. Kuivattuja hedelmiä syön joskus harvoin seitsemänkin päivässä, mutta arkitahti on kaksi–kolme, koosta riippuen. Aprikooseja saatan pakata eväspussiin viikunan lisäksi kolmekin, mutta viikunoita yleensä syön kerrallaan korkeintaan kaksi.

Nyt täytyy vain toivoa, että Kesko ei tee muutoksia Pirkka-tuotteiden aateliin. Siis Parahin Pirkka, ettehän muuta luomuaprikoosienne koostumusta, pidättehän ne aina valikoimissanne ja muistatte kuluttajaystävällisen hinnan. Minä kun olen tarkka, ja valitsen parhaan. 

1 kommentti:

  1. Myös s-marketissa myytävät Rainbowin luomuaprikoosit ovat meheviä ja makeita!

    VastaaPoista