lauantai 13. kesäkuuta 2015

Huomenna hän lähtee

Kylläpäs on kesäkuun ensimmäiset viikot hurahtaneet nopeasti. On ollut hurjan hauskaa, ihan rehellisesti sanottuna; olen surrut ajallisesti vähemmän, mutta sitten kun olen alkanut itkeä, olenkin lähinnä parkunut. Onneksi kerrat ovat olleet yhden käden sormilla laskettavissa. 

Huomenna lähden Espanjaan, kielikurssille Vejer de la Fronteraan Andaluciaan. Jännitys on vähentynyt sitä mukaa, mitä lähemmäksi lähtö on käynyt. En tosin vieläkään yhtään tiedä, miten selviän Málagasta Vejeriin, mutta eiköhän se tuolla paikan päällä selviä. Yksi bussiaikataulu on tulostettuna mukaan, joten englannilla, alkeisespanjalla tai elekielellä sitä sitten edetään. :D

Oikeastaan aika vinkeää lähteä. En odota matkalta juuri muuta kuin espanjan oppimista ja lämpöä. Plussaa olisi, jos muut kurssikaverit olisivat samanhenkisiä, eikä tarvitsisi viettää kaikkia iltoja yksin. Tosin sekin kuulostaa nyt ihan passelilta, sen verran töötti olen aktiivisten uimakoulu/kuntoilu/kokkailu/kaveriviikkojen jäljiltä.

Eilen vietettiin Lyylin 7-vuotislapsisynttäreitä. Kavereita oli paikalla kokonaiset 18 ja aikuisia kymmenkunta. Oli siinä vilskettä. Onneksi oli myös apukäsiä; ilman heitä hommani olisivat tuplaantuneet. Kaikki meni juuri niin kuin Veikon kynästä olisi ollut käsikirjoitettu: tarjoilut runsaita, meininki letkeää ja ihmisillä hyvä mieli – ihan niinkuin suurimmassa osassa juhliamme silloin ennen muinoin. Sanoisin, että olemme juhlanjärjestäjäväkeä, tai siis olimme. :/

Siinä imuroidessa juhlatilaa lähtökuntoon muutama kyynel vierähti poskelle. Mietin, että iskä ehkä oli katsellut pilven reunalta menoa onnellisena ja ylpeänä tyttärestään. Näin yritän uskoa, vaikka todellisuudessa en taivastarinoihin uskokaan. En enää. 

Taivas on kuitenkin ollut viime päivät kaunis niin kuin taivas vain olla voi. Kerään nyt kaikkia voimiani ja rohkeuttani selvitä tulevasta ilolla. Päätin lenkillä käydessä, että nyt vain vaikka väkisin hymyilen ja nauran. Se kun tekee niin hyvää – itselle ja muille. 

Furby-kakku oli suuri ihailujen kohde. Älkää kysykö minulta, mikä on Furby, sillä en aivan tarkkaan tiedä. 

5 kommenttia:

 1. Furby on suurinta "hottia" juuri tuon ikäisten parissa, sanoo 8-vuotiaan äiti :) Ja näkyy pitävän pintansa: viime vuoden synttärilahjatoiveena oli Furby, tänä vuonna oli toiveena erilainen Furby. Sellainen ärsyttävä älämölön pitäjä koko Furby, mutta lapsesta näköjään aina vaan yhtä kiehtova. Furby-kakku oli meilläkin viime vuonna, taitavan tuttavan tekemä. Tänä vuonna kelpasi äidin juustokakku (tai siis hän sen minulta "tilasi"). Menoa ja meininkiä ja mukava tunnelma - aivan kuin teilläkin! Oli mukava lukea juhlista ja ajatuksistasi!

  Toivotan sinulle ihanaa kielikurssimatkaa! Espanja jaksaa maana kiehtoa minuakin. Viime vuonna kävin konferenssimatkalla Espanjassa ja Malagasta piti Sevillaan selvitä. Se onnistui hyvin pikajunalla. Lentokentältä heti juna Malagan keskusasemalle ja sieltä sitten ostimme liput Sevillaan menevään junaan. En osaa ajatella, missä kohteesi sijaitsee, että pääseekö junalla, mutta kannattaa tarkastaa. Oli miellyttäviä ja siistejä nuo Espajanjan junat. Bussillakini pääsee. Hyvin osaavat myydä lippuja siellä, vaikka espanjan kieli ei ole allekirjoittaneella hallussa lainkaan :) Nautihan matkastasi: lämmöstä, ruuasta, uusista tuttavuuksista, ihanista maisemista! Elän hengessä mukana, kun juuri nyt ei ole mahdollista lähteä minnekään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiva kuulla, että Sevillaan selviää suht helposti. Sinne nimittäin haluaisin uudestaan, kun yhden päivän visiitti ihastutti aikoinaan.

   Poista
 2. Hyvää matkaa, mukavaa opiskelua ja aurinkoisia ilmoja!h Tuu sitten kertomaan, millaista oli!

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommenteista!

  Matka oli aivan loistava setti, tosin kuten arvata saattoi, matkaaminen oli aika sekavaa tuonne 9000 asukkaan kylään. Sunnuntaina bussivuorot olivat harvassa, yksi bussi hajosikin matkan varrella ja sen sellaista. Paluu meni sukkelammin, mutta jouduin jäämään Malagan lentokentälle yöpymään, kun kaikki majoituspaikat oli Malagassa buukattu täyteen. Omaa hölmöyttäni siis, kun en ollut varannut etukäteen yösijaa. Mutta tuonne palaan, ensi kesänä Lyylin kera. Kirjoitan enemmän pikapuoleen!

  VastaaPoista
 4. Furbyista vielä: Neidin saama Furby on juuri sellainen älämölyvehje. Huoh. ;)

  VastaaPoista