perjantai 31. heinäkuuta 2015

Uusi luomi

Olen aina ihmetellyt sitä, miksi luomia kutsutaan ruotsiksi syntymämerkeiksi. Eihän niitä syntyessä ole, vaan niitä syntyy vuosien varrella. No, syntymistä tuokin...

Minulla on paljon luomia; muutamia radikaaleja tai ns. väärässä paikassa sijainneita yksilöitä on poistettukin. Suuren muutoksen olemuksessa ja jonkinasteisen parannuksen itsetunnossa koin, kun poistatin kasvoilta suuren (ja ruman) luomen reilut kymmenen vuotta sitten. Hetkeäkään en ole kaivannut tuota molluskaa takaisin, vaikka arpi paikalle jäikin. Se on onneksi aika huomaamaton, vaikka on iso. 

Jossain vaiheessa kesää tarkastelin käsivarsieni luomia ja totesin, että syksyllä olisi syytä käydä näyttämässä muutamia epämääräisen näköisiä ja epäselvärajaisia lääkärille. Yhtäkkiä katseeni kiinnittyi vasempaan käteen ilmestyneeseen uuteen tulokkaaseen. Ensin hämmästelin, miksen ollut tuota aiemmin huomannut ja mistä se nyt oli putkahtanut. Tuntui kuin se olisi noussut ihosta kuin sieni maasta sateella. Sitten aloin miettiä, josko se sittenkin oli ollut siinä ennenkin, mutta huomioni olisi kiinnittynyt siihen vasta nyt.

Luulen kuitenkin, että tulokas on tuore, koska se on niin pieni. Toivottavasti se ei kasva liian isoksi koskaan ja pysyy aina näin tummana ja symmetrisenä. 

Tämä luomi on minulle tärkeä, valitsemansa paikan tähden erityislaatuinen. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti