maanantai 6. heinäkuuta 2015

Väsyneet jalat

Olen saanut rasitusvamman oikeaan jalkaani. Oikeastaan kysymys on jalkaholvin virheasennosta, jota nyt ryhdyn sitkeällä jalkajumpalla, tukevilla kengillä sekä mahdollisilla jalkatuilla korjaamaan. Täytyy nimittäin päästä tanssimaan tangoa korkokengissä vastaisuudessakin!

Kävin jalkaterapeutilla, joka analysoi jalan asentoa ja mobilisoi jumissa olevia lihaksia. Näitäkin lihaksia ympäröi kalvo(t), ja jos lihakset turpoavat liikaa, ne rupeavat painamaan kalvoa – vähän samalla tapaa kuin juoksijoille tutussa penikkataudissa. Lihakset eivät ikäänkuin enää mahdu paikoilleen. Kipu voi olla kovaakin. 

Itselläni virheasento on varmaan ollut jo vuosia, mutta alkanut vaivata nyt, kun olen alkanut käyttää korkokenkiä useammin tangoharrastuksen myötä. Onneksi jalkani on vielä hoidettavissa, ja pelkästään terapeutin hieronta pehmensi jumiutuneita jalkapohjan lihaksia huomattavasti. Sattui kyllä vietävästi tuo käsittely... 

Kotona olin jo harrastanut ensiapua pyörittelemällä kovaa, mutta joustavaa palloa jalkojeni alla. Myös vasen jalkapohja on ollut väsynyt ja vähän kipeäkin, ja niinpä tällainen jalkahieronta on tuntunut paitsi kivualiaalta myös kovin ihanalta. Suosittelen kaikkia hankkimaan pallon ja pyörittelemään sitä vaikkapa Facebookkia selaillessa. Ei varmasti tee hallaa terveille jaloillekaan, etenkin kun aika harva varmaan harrastaa epätasaisessa maastossa paljain jaloin kävelemistä, mikä olisi erittäin terveellistä itse kunkin jalkapohjille. Toinen terveysteko oli ostaa kenkiä! Hankin kunnolliset työkengät, joita ajattelin pitää pelkkinä sisäkenkinä ja mahdollisesti myös harjoitella tangoa niissä, jos kenkien pohjat ovat tarpeeksi luistavat. Toiset, ihan perusterveyskengät ostin kotikäyttöön, sisäkengiksi niin ikään. Tällaisilla ongelmajaloilla ei nimittäin saisi kävellä ilman kenkiä kuin ns. luonnonolosuhteissa eli nimenomaan epätasaisessa maastossa. Kovalla pinnalla pitäisi aina olla enemmän tukea ja pehmikettä. Niinpä päätin antaa sisäkengille mahdollisuuden, niin hullulta kuin ajatus aluksi kuulostikin. 

Tuntui kyllä jossain määrin ankealta antaa lähtöpassit rakastamilleni villasukille, kunnes tajusin, että kyllä villasukat sitten voi vetää jalkaan, kun istuu pysyvämmin esim. tietsikan ääreen tai kun asettuu sänkyyn lukemaan. 

Lisäksi kauhistutti tehdä kalliita kenkähankintoja, mutta kyllähän näitä kenkiä on täytynyt ja edelleen täytyisi tässä muutenkin päivittää koon muututtua. Sitäpaitsi sain myytyä yhdet kengät kirpparisivuston kautta, ja muutamat muutkin lähtevät syksyn alettua myyntiin. Ahtaita, kovia, kapeita tai muuten vaan huonoja kenkiä en enää suostu pitämään edes silloin tällöin, kuten tähän asti olen tehnyt. Arkinen hienosteluni on tullut tiensä päähän.

Sen verran hienohelma kuitenkin olin, että terveyskenkäni hankin hopeanhohtoisina. Kimallusta kotipuuhiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti