torstai 17. elokuuta 2017

Ei tullut iloisempaa

Joskus pitää luovuttaa, sanotaan, mutta onko sen aika vielä? 

Olen joutunut taisteluun taloyhtiön kanssa, sillä he eivät suostu ehdottamaani ikkunoiden ja parvekkeen oven vaihtoon. Olen nimittäin hyvin vakuuttunut siitä, että haju ja oireideni aiheuttaja piilee niissä. Kemikaalien kultainen 60-luku...

Tajusin eräänä yönä itseäni neljä tuntia raapien, että ei tässä nyt mikään viherseinä auta, vaan on tehtävä radikaalimpia ratkaisuja. Selvittelin asiaa, ja mittatilausikkunoiden teettäminen onnistuisi. Hintakin pysyisi kohtuudessa. 

Pulmaksi muodostui nyt se, että taloyhtiön hallitus rupesi vaatimaan kemikaalinäytteiden ottoa ilmasta! Siis ilmasta. Se on tutkimusten mukaan yhtä tyhjän kanssa, minkä heti ensimmäinen asiantuntija vahvisti, kun tilasin sitten tällaisen näytteenoton. Ei ilmasta pysty pyydystämään tarpeenmukaista määrää mikrobeja tai itiöitä, jotka herkistyneille aiheuttavat oireita. Itse olen se tärkein mittari tässä.

Ensi keskiviikoksi on nyt kutsuttu koolle miitinki, johon osallistuvat itseni lisäksi isännöitsijä, tekninen isännöitsijä, taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja sekä minun kutsumanani Raksystemsin tekninen asiantuntija. 

Aion ehdottaa kolmea vaihtoehtoa: a) taloyhtiön hallitus antaa luvan ikkunoiden ja parvekkeen oven vaihtoon ja toimii ikkunan tilauksen ja vaihdon tarkastajana b) taloyhtiön hallitus ei anna lupaa, mutta silloin vien asian oikeusteitse asianajajan kanssa eteenpäin ja c) vaihdan ikkunan ja oven ilman lupaa ja kärsin sanktiot jälkikäteen. 

Näistähän ei mikään muu kuulosta järkevältä kuin a. 

Muuttoa ei voi tulla ennen ensi vuoden syksyä, sillä rahaa ei ole. Laskin, että muuton kustannuksiksi tulisi tappiota 15 000 euroa. Ei voi, ei vaan voi. 

Ei tässä muuten mitään, hajun kestäisin kyllä, mutta tämä jatkuva syyhynä, yskä ja hengenahdistus. Pelottaa. Pelottaa, mihin tämä voi vielä johtaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti