sunnuntai 8. lokakuuta 2017

Annetaan pölyn laskeutua

Pää on surrannut viime päivät: mitä tehdä, jos tänne ei voi jäädä? Kerava, Lahti vaiko peräti vielä kaukaisempi halvempi paikkakuntako kutsuu? En haluaisi repiä auki elämäämme, mutta tuntuu siltä, että ei ole olemassa kuin huonoja vaihtoehtoja.

Joka tapauksessa remontti on pian ohi, ja olen sopinut, että marraskuun alussa muoviseinä puretaan. Sitä pidetään pari viikkoa ylimääräistä, jotta mahdollisimman paljon maalinhajua ehtii haihtua pois, sillä maalinkäry taisi olla se viimeinen niitti, joka käynnisti allergisen kohtaukseni. Olen nyt ties kuinka monennetta päivää sairaslomalla paitsi allergiakohtauksen myös äänen käheyttäneen flunssan takia. Tulivat sentään yhtäaikaa.

Pitäisi varmaan lakata analysoimasta tämän asunnon hajuja, sillä niitä riittää. Pitäisi kääntää ajatukset pois pyörimästä asunnon ympäriltä, sillä sekin voimistaa oireitani. Onneksi lääkäri otti minut vakavasti, sain uutta lääkettä, ja jossain vaiheessa tulen saamaan lähetteen iho- ja allergiasairaalaan. On todellakin tullut aika saada allergiaani vähän lisää valaistusta ja hoitokeinoja.

Kesään asti kuitenkin nyt odottelen tämän asunnon kanssa, ja sitten jos on pakko, myyntiinhän tämä lähtee. Helsingistä tai lähikunnista minulla ei enää ole varaa ostaa asuntoa, sillä tulen jäämään tämän asunnon remonttien takia tappiolle sen verran paljon. Vuokralle taasen en uskaltaudu, sillä viimeiseen kymmeneen vuoteen en ole pystynyt asumaan yhdessäkään asunnossa ilman, että sitä olisi (kauttaaltaan) remontoitu. Olisi täydellistä haaskausta lähteä taas kokeilemaan erilaisia vuokra-asuntoja vain polttaakseen (laina)rahaa loputtomaan muuttokierteeseen. 

Mitään uutta ei tainnut olla tuossa edellämainitussa, kunhan selkeytin tilannetta vähintään omassa päässäni. Kaikkien näiden käytännön toimien lisäksi olen tietysti pohtinut tilannetta myös laajemmalti. Ensinnäkin olen yrittänyt ajatella, että tämä on nyt vain yksi vaihe elämässäni. Tilanne kestää aikansa, mutta jossain vaiheessa se myös laukeaa. Tällaisen allergian kanssa eläminen on niin raskasta, että olen valmis suuriinkin muutoksiin, kunhan vain löydän sopivamman asunnon meille.

Samalla olen miettinyt sitä, teinkö suuren virheen asunnon ostaessani. Kadunko siis päätöstäni. On vaikea sanoa, missä olisimme nyt, jos en olisi ostanut juuri tätä asuntoa. Voisi olla, että olisin ehtinyt löytää paremman. Toisaalta voisi olla niin, että olisi tullut hirveä paniikki ja kiire, ja olisin joutunut tyytymään johonkin vieläkin kyseenalaisempaan vaihtoehtoon. Tässä asunnossa ei pitänyt olla ensikäynnin ja homekoiratutkimuksen perusteella mitään sen suurempaa vikaa kuin haiseva rappukäytävä, mutta ehkä tein sen tyhmyyden, että en ennen ostopäätöstä käynyt täällä vielä kertaalleen haistelemassa. Toisaalta en osaa sanoa, olisinko toisesta käynnistä riippumatta joka tapauksessa päätynyt ostamaan tämän. Jotain hyväähän tässä piti olla, jotta tämän halusin!

Jossittelu on joka tapauksessa turhaa, joten en jaksa katua. Siitä olen iloinen, että tämän asunnon eteen olen nyt ainakin tehnyt kaikkeni, jotta täällä olisi hyvä sisäilma. Enempää täällä ei oikeastaan voi remontoida! Nyt vain annetaan pölyn laskeutua, odotetaan marraskuuta, jotta saadaan muoviseinä pois ja siivousfirma hoitamaan remppasiivouksen. En itse uskalla altistaa itseäni parvekkeen tuoksuille ja remonttiaineiden jämille, joten päädyin (jälleen) tällaiseen ratkaisuun. 

Ehkä syksy sitten lopulta kääntyy vähän iloisempaan suuntaan, sillä ihan karsea syksyhän tämä on jälleen ollut. Onneksi olen lievän optimistinen edes toisinaan, ja luotan siihen, että kahden kamalan syksyn jälkeen täytyy olla tiedossa vähintään hiukan iloisempia talvia, keväitä, kesiä ja lopulta syksyjäkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti