sunnuntai 18. maaliskuuta 2018

Suosikkisoppa

Jatkan ruokateemalla edelleen, sillä en voi olla kertomatta teille tämän hetken suosikkiani: (Rumpujen päristelyä)... Se on... perunakeitto! 

Kyllä, olen varmasti jollain tavalla vanhanaikainen tai ainakin kuljen trendien viertä (mihin blogin nimikin vihjaa), sillä perunaruoat eivät ole sukupolveni aikuisten juttu, eivätkä tällä hetkellä kai muutenkaan hitti. Bataattia se olla pitää, ja sitä minäkin käytän, mutta pitäydyn kyllä monissa perunaruoissakin, vaikken perunaa lisukkeeksi juuri koskaan keitäkään.

Perunakeitto löytyi Marttojen sivulta, ja tässäpä se teille, pienin muutoksin. Keitto sopii kevättalven lämmikkeeksi, ja minusta pisteenä i:n päällä siinä toimii tuo smetana. Ei siis kannata jättää sitä pois; vegaaninen smetanaversio minulta tosin vielä on testaamatta. 


Perunakeitto

½ jalopenochili
1 kelta- tai punasipuli
3 valkosipulin kynttä
6 perunaa
1 punainen paprika
3 porkkanaa
2 rkl öljyä
2 rkl tomaattipyreetä
yhden limen mehu
1–1,5 l vettä
2 kasvisliemikuutiota tai 4-6 tl kasvisliemijauhetta
smetanaa
(suolaa)
(tuoretta) basilikaa


1. Poista chilistä siemenet.
2. Kuutioi kasvikset: chili ja sipulit pieniksi, muut keskikokoisiksi paloiksi.

3. Paista sipulia, valkosipulia ja chiliä hetki öljyssä.
4. Lisää tomaattipyree ja kasvikset, sekoittele ja lisää neste ja kasvisliemijauhe- tai kuutiot.

5. Anna keiton kiehua hiljalleen noin 30 minuuttia, lisää limemehu, basilika ja tarvittaessa suolaa. Nosta jokaiselle lautaselle keiton päälle smetananokare – tai jos haluat pitää keiton vegaanisena esim. tätä vegaanista smetanaa.

Ei minusta ole ruokakuvaajaksi; ihmeellisen epätarkkoja osa kuvista, mutta ei välitetä siitä, eihän? Tämä on sellainen kädestä pitäen -ruokaohjeiden blogi: kasvisruokaa niille, jotka eivät ole keittiövelhoja. Tykkään ottaa eri vaiheista kuvia, koska se motivoi minua. En ole mikään ruoanlaittajasielu, ja näiden ohjeiden avulla on itsenikin helpompi toteuttaa resepti uudestaan, etenkin jos edellisestä kerrasta on aikaa, sillä unohdan hyvätkin ruokaohjeet helposti enkä osaa tehdä juuri mitään ulkomuistista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti