lauantai 14. toukokuuta 2011

Syntymäpäivälahja-ilosofiaa

Ostan materiaa viikottain, ihan surullisen totta, ja eritoten panostan syntymäpäiviini. Alan jo kuukausia, jopa neljä kuukautta ennen h-hetkeä miettiä, mitä ostaisin itselleni vanhenemispäivälahjaksi. Jotain erikoista sen pitää olla, jotain, johon muuten ei haluaisi törsätä tai kenties ihan satsata. Siis kunnollinen lahja, ei mitään roijua. 

(Mielestäni aina ansaitsen lahjani, etenkin kun syntymäpäivä sijoittuu lukuvuoden päättymisen kalkkiviivoille ollen kuin palkinto taas selvitystä kouluvuodesta. Jollakin tapaa täytyy tätä ahneuttaan itselleen yrittää selitellä.)

Tänä vuonna annan itselleni jotain gTIEltä, koska olin taas kärppänä paikalla, kun liike juhlisti uuden sijaintinsa avajaisia myös nettikaupan välityksellä. Omistan jo mustan dekolttiketjun, ja hetken päästä kaulaani koristaa muutakin rokahtavaa. ;) Lahjaa ei voi tietenkään paljastaa etukäteen, eikä luonnollisestikaan avata, vaikka sisällön jo tietäisi, joten tuolla se lepää kirjekuorineen vitriinin laatikossa arvolautasten päällä.

Ajattelin, että tämä puketti saisi luvan riittää minulle. Mutta huomaan vielä selaavani nettiä sen toivossa, josko jotain aivan pientä ilmeistyisi kakkoslahjaksi. Ja kyllähän sellaista voi sitten ilmestyäkin, jos sen etsimiseen aikaa käyttää. Äh, mitä kalliiden hetkien tuhlausta. (Onneksi olen nyt kotona yksin!)

Ja niinpä Design Shop Outletissa ilmestyi eteeni tämä kohtalaisen erikoinen Kaksitvån haalari: 


Voisiko siinä olla sitä jotain? Tulisiko sitä käytettyä? Ehkä hienoisesti epäilen ja jätän asian muhimaan. Toisena vaihtoehtona on nimittäin ostaa uusi kesäinen uimapuku. Bisquitsin esittelemältä For Lunalta löytyisi nimittäin ihania retrouikkareita myös niille, jotka eivät ole aivan hurahtaneet fiftarivaatteisiin. Minäkin olen, Bisquitsin jalanjäljissä, esitellyt näitä jo viime kesänä, mutta poimin nyt vielä uuden tulokkaan sekä itselleni optimaalisemman värisen uikkarin synttärilahjaehdokkaikseni tähän.

Kuvat: For Luna

Mitäs sanotte? Kertokaapa myös, mitä ostaa tasavuosia pian täyttävälle siskolle lahjaksi, ja paljastakaa, jos tohditte, millaisia lahjoja ostatte itsellenne synttärilahjoiksi, jos ostatte. Minä muuten en sitten kaipaa lahjoja muilta, tiedoksi vain, koska hoidan homman näppärästi itse. ;) 

Olen tainnut siis käsittää väärin syntymäpäivälahjomisen syvimmän olemuksen. Mutta ei hätää, olen jo täyttä häkää suunnittelemassa myös Lyylin lahjomista. Neiti täyttää kolme vuotta pari viikkoa meikäläisen perässä.

Sanomattakin lienee selvää, että tällainen materialisti ei paljoa ulkomaanreissuilla kesälomalla herkuttele. Joten nautin nyt täysillä tästä haaveilusta ja sen jälkeen materialististen unelmieni täyttymyksestä. Jostain sitä on iloa revittävä, olkoonkin se kuinka pinnallista tahansa.

5 kommenttia:

 1. Ihanaa materialisti! Sun innoittamana tilaan itselleni kesälomalahjaksi aidot Raybanin pilotit, joista oon haaveillut monta kuukautta. Viimeinen pisara oli se, että näin välkällä yhdellä oppilaalla (jota puhuttelin) ne päässään ja mulla oli jokkupaskafeikkiprestiget! Joskus vaan tarvii palkita ittensä!

  VastaaPoista
 2. Ja sitten menin tietenkin huumassa tilaamaan vääränkokoiset (!!!), katotaan toimiiko nettikaupan asiakaspalvelu ja saanko lopulta oikean kokoiset... Ehkä näissä "lahja-itselle"-proggiksissa kannattaa olla maltti mukana :)

  VastaaPoista
 3. Voi ei, käännytän muutkin materialismin tielle! ;) - Luulisi, että ehtisit vielä jopa ennen kuin ovat lähettäneet vaihtaa koon oikeaksi.

  Mulla kanssa välillä lähtee tää shoppailu käsistä. Nyt yritän malttaa... Ehkä yksi lahja itselle voisi riittää. :)

  VastaaPoista
 4. Pari viikkoa sitten olleen synttäripäiväni aattoni tarjosin itselleni kolmen ruokalajin illallisen juomineen. Kiertelin myös vaatekauppoja, mutta kun en löytänyt mitään kivaa, niin jäi sitten ostamatta. Joululahjaksi ostin itselleni Lancômen seerumin. Kosmetiikka ostan kyllä muuten niin paljon, että sen pitää olla todella erikoista, että mieltäisin sen lahjaksi :)

  Tuo otsikko oli muuten mainio, se ei ollutkaan "filosofiaa", kuten ensin luin.

  VastaaPoista
 5. Ah, ihana kuulla, että muutkin lahjovat itseään. Kaipa se kuuluu aikuisuuteen. :)

  Otsikkoon on lainattu tuo "ilosofia" Tuomas Nevanlinnan kääntämästä Ihmemaan Liisasta. Valitettavasti ei siis aivan oma keksintö.

  VastaaPoista