maanantai 9. elokuuta 2010

Raitapaitapahe

Miksi ihminen ostaa sellaisia vaatteita, joita jo omistaa? Minä ainakin tunnun aina kääntäväni katseen samantyyppisiin kuoseihin, malleihin ja väreihin, joita kaapistani jo löytyy. Tietenkin tässä voi ajatella, että ihminen on silloin löytänyt tyylinsä, kun ei himoa vaatteita sen vierestä. Mutta kun minähän olen vasta puolessa välissä, matkalla sinne tyylin ytimeen. Kuten Tyyliä metsästämässä -blogin Veera sen  esittelyssään osuvasti toteaa: "Haaveena toimiva ja laadukas vaatekaapin sisältö josta löytyisi aina jotakin päällepantavaa." 

Eka raitapaitani, Tommy Hilfiger, on miehen tuliainen Jenkeistä v. 2006.

No, päällepantavaa on kesän helteille löytynyt, vaikka on täytynyt vaihtaa paitaa useamman kerran päivässä (tai tunnissa...), kun on hankkinut ne kolme lähes identtistä raitapaitaa. Tosin sitten käsiä koristaa t-paitarajat, joista ei pääse, vaikka mitä tekis (eli viettäis sen yhden päivän hiattomassa, minkä jälkeen havaitsisi hiattomien paitojen kokoelmansa liian köykäiseksi). 

Toinen raitapaitani, Esprit, on Tallinnasta, hauskalta shoppailumatkalta v. 2007.

Tilitys: Omistan tasan kolme narutoppia, joista yksi on ruma, toinen on aluspaitamainen ja kolmas hassun värinen. Lisäksi omistan yhden hiattoman ja toisen pienihihaisen mekon. Oiskohan ihan oikeesti tässä kohtaa tarvetta ja syy mennä shoppailemaan hyvällä omallatunnolla? Tosin sittenkin taitaisin ostaa vain sen neljännen raitaisen t-paidan, niitä kun on niin helppo löytää ja ne kun tuntuvat raikkailta ja tyylikkäiltä varsinkin näin kesäaikaan. Sitäpaitsi muun mallisten paitojen ja hamosten kanssa syntyy usein alusvaateongelma, jota en jaksa alkaa selvittää.

Kolmas raitapaitani, sekin Esprit, on lempitavaratalostani, Hakaniemen Sokokselta v. 2010.

Taidan olla mukavuuspukeutuja, enkä vielä ole hahmottanut liian pienen vaatekaappini olemusta, vaikka sen sisälmyksiä vähintään kerran kuussa käyn läpi. Omituinen outolintu, joka hiukkasen himoaa vielä puna-valkoraitaista paitaa. (Näin niitä Espritin kaupassa, ja talletin näyn näkökeskuksen kovalevylle.)


2 kommenttia:

  1. Pakko taas ite kommentoida, kun nauratti niin: Kysyin mieheltäni, että missä näkökeskus sijaitsee. Hän oli puolihorteessa ja vastasi: Rovaniemeltä pohjoiseen. :)

    VastaaPoista
  2. Hih:) Raitapaitailu taitaa olla sukuvika! Mä lopetin niiden käytön joskus lukiossa, kun sain usein kommentteja siitä, että taidan rakastaa raitapaitoja. Mutta olen taas alkanut käyttää ja viehättävät kyllä silmää. Ja Millalla on harva se päivä raitapaita - Ainollakin oli tänään joogassa!

    VastaaPoista