maanantai 2. elokuuta 2010

Toisenlainen näkökulma häihin

Kun ihmisellä on viikko aikaa itselleen ja viikko samalla aikaa valmistautua häihin, hän tekee kaiken perusteellisesti: pesee juhlavaatteet, silittää, käsittelee suoja-aineella, käy läpi tarvittavan oheisvarustuksen, valmistelee lahjan, kortin, miettii kampauksen, meikin, tekee kasvokuurit, jalkohoidot, lakkaa etukäteen kynnet. Ja kun vielä aikaa jää, hän ottaa valokuvia asetelmista, joihin häärekvisiitan on asettanut. Tätä siis tapahtuu ihmiselle, jolla oikeastaan on liikaa aikaa. 
Asetelmaan kuuluu myös Sinkkuelämää-boksi, koska se on sopivan värinen. Todellisuudessa se sattui olemaan pöydällä, koska viikon aikana oli aikaa katsella myös sitä. Tarkkasilmäiset huomaavat, että boksi on jäänyt auki kohdasta, jossa Charlotten kuva paistaa muovin läpi. Charlotten, the hää- ja naimisiinmenomaanikon. 

Toisenlaisessa valaistuksessa kuva ennustelee ihan muunlaisia tunteita kuin mitä häihin yleensä liitetään. Valitettavasti näitä synkkiäkin tunteita saattaa morseimen sydämessä myllätä. Eivätkä häät ole aina juhliin osallistuvallekaan täynnä ruusunpunaisia unelmia, kesän kepeyttä tai rakkauden voittoa; tuntemukset vaihtelevat oman mielentilan mukaan. Jollekin häät voivat olla vain yksi näytös jostain, mistä itse on jäänyt paitsi. 

Onneksi häitä tulee ja menee ja tuntemukset vaihtelevat - olosuhteiden niin salliessa jotkut tietyt häät voivat jäädä eliniäksi muistiin päivänä, jolloin kaikki oli hyvin ja huoletonta. Jolloin oli todellakin syytä juhlia paitsi hääparia myös elämää.
Minä katson tässä kuvassa vasemmalle, mutta todellisuudessa tulevaisuuteen. Ehkä tänään ei elämä ole iloista ja vaivatonta, mutta jospa huomenna kuitenkin?

4 kommenttia:

  1. Kiitos A&M! Mikä tärkeintä, teidän sisältänne loisti rakkaus!

    VastaaPoista
  2. Kaunis mekko sinulla. :-) Itse harmittelen kovasti sitä, etten päässyt tänä kesänä yksiinkään häihin. Viime kesänä taas häitä oli jopa useampia per viikko, mutta tänä vuonna taas ei mitään.

    VastaaPoista
  3. Kiitos! Meillä taas tänä kesänä tai pikemminkin syksynä tuntuu häitä riittävän, ei onneksi sentään useita viikossa! ;) - Kiva, että päädyit lukijakseni. Muu lukijakunta koostunee (?) kaveripiiristäni, joka ei kyllä ole kauheasti jättänyt merkintöjä tänne. Mutta katsotaan, miten homma etenee. Toivon vaan, että jaksan lomankin jälkeen kirjoitella ahkerasti...

    VastaaPoista