sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Kasvisliemitähtiä

Koska aloin vihata säilöntäaineita, ryhdyin toimenpiteisiin. Intouduin keittämään kasvislientä, jotta en kävisi enää Knorrin rasialla. Vaikeaa se ei ollut, eikä vienyt liikaa aikaakaan. Se vaati vain sen, että muisti lisätä keitokseen välillä vettä ja yritti olla unohtamatta hellaa koko yöksi päälle. 


Nakkasin kattilaan kasvisten jämiä, inspiraatio-ohjettani noudattamatta, sellaisia, joita satuin jääkaapista löytämään: parsakaalia, porkkanaa, keltasipulia, kevätkeltasipulia, valkosipulia, tomaattia, salaattia:


Keittelin illan, annoin tekeytyä lämpimässä yön, keitin vielä vähän lisää ja siivilöin:


Tuloksena oli kolme täyttä jääpalarasiallista pakastettavia kasvisliemikuutioita tai -tähtiä: 


Hyvin tuntuivat toimivan: tein nimittäin kokkausintoni vallitessa muutaman kasvisliemikuution vaativaa tomaattikeittoa, joka onnistui oman makuni mukaan oivallisesti. Tähtiä Sylvin keittiössä!

Tällaistakin voi tapahtua, kun muu perhe jättää äidin vähäksi aikaa kotiin lepäämään.

3 kommenttia:

 1. Loistavaa! En ole ikinä käyttänyt kasvisliemikuutioita, sillä niitä pahempia lisä- ja säilöntäainetiivistymiä tuskin löytyy (puhumattakaan siitä, että kasvisliemikuution maku maistuu usein ruuassa ikävästi läpi muiden makujen - tuli yliannos koulu- ja lapsuusruuista), mutta joihinkin ruokiin on pelkillä mausteilla vaikeaa saada oikeaa makutiiviyttä. Pitääpä koettaa!

  VastaaPoista
 2. Tuliko porkkana läpi? Meillä joskus kokki valittaa, että laittoi liikaa porkkanaa kasvisliemeen ja siitä tuli sitten liian makeaa. Itselle on kelvannut, kyllä kotitekoinen Knorrit voittaa!

  VastaaPoista
 3. Katriina: Juu, kandee kokeilla. Valmistuu ihan siinä sivussa niin näppärästi.

  Elina: Laitoin vain yhden porkkanan, eikä se minusta makeuttanut liikaa. Ennemminkin pelkäsin parsakaalin maun olevan läpitunkevaa, mutta tuntui sekin pysyvän aisoissa. - Toivottavasti meilläkin siirrytään tän kokeilun myötä omatekoiseen!

  VastaaPoista