perjantai 11. helmikuuta 2011

Kirjahylly laihduttaa

Tartun jälleen haasteeseen, koska muilla näyttää olevan paljon enemmän hyviä ideoita kuin itselläni! Nooruska toivoi pari viikkoa sitten väen esittelevän kirjahyllyjään, alunperin Heidin innostamana.  Oma hyllymme oli silloin siisti, mutta todella täynnä tavaraa. En siis aivan täysillä innostunut kuvaamaan sen heiluvia kirjapinoja. 

Tähän väliin sattui sopivasti työkaverini, joka maanantaiaamun bussissa oli peippostakin pirteämpi. Hän kertoi roudanneensa kasoittain kamaa kirppikselle, mm. kirjoja ja dvd:itä. Innostuin ajatuksesta. Ehkä se nostaisi myös vähän kevätfiiliksiä pintaan. 


Maanantaina saavuin töistä poikkeuksellisesti suoraan kotiin, sillä olin kovin flunssainen. Ensimmäisenä ilmoitin, että "mulla on varmaan kuumetta", mittasin sen, mutta totesin olevani alilämpöinen. No, siitä intoutuneena päätin ryhtyä karsimaan hyllyn anteja. 30–40 kirjaa lähti joko töihin, autoon odottamaan siirtoa kirppikselle tai divariin sekä myytäväksi yliopistolle, muutamia kappaleita mahdollisesti vielä mökillekin. 


Nyt on puhdistunut olo. Kirjahyllyyn mahtuu taas vähän uusiakin ja ennen kaikkea sieltä löytää ja saa helpommin otettua kirjoja. Ehdottomasti mukavinta on kuitenkin ajatella, että kokoelma on taas kokonaisuudessaan himpun verran laadukkaampi, kun vähemmän mieleiset teokset sekä halpiskirjat ja vanhat tenttiopukset on karsittu pois.


Kelpaa tässä esitellä siistiä hyllyään siis. Etualalla ylhäällä loistavat alani kirjat, suomen kielen perusteokset, ylimmässä lasiovellisessa kaapissa on taustalla romaaneja, lähinnä Veikon Terry Pratchettejä, etualalla cd-levymme ja runoteokset sekä joitain sekalaisia muistokirjoja ja valokuvakansioita. Keskimmäisessä kaapissa lepäävät isot kirjat, jotka ovat lähinnä tietokirjoja ja sarjakuvia, alahyllyllä sijaitsee  pääasiassa valokuvakansioita. Alimmaisessa kaapissa on sekalaisia tietokirjoja sekä joitain valokuvakansioita, vanhoja kortteja ja tärkeitä papereita. Sivulaatikoissa on paperikamaa, kyniä, kortteja, askartelumatskua, työkaluja ja -tarvikkeita, karttoja yms. Avohyllyissä ovat tyrkyllä dvd:mme ja  stereosysteemimme, hyllyn päällä etualalla lukemattomat kirjani sekä taustalla suosikkiromaanini. – Täytyyhän nyt joku systeemi tässä kaaoksessa olla!


Kirjojen hävittämisen palkinnoksi ostin itselleni – mitäpäs muuta kuin – uuden kirjan! Siitä enemmän myöhemmin, kuten ehkä kirjahyllyn muustakin sisällöstä, kun tässä postauksessa keskityin näemmä sen järjestyksen setvimiseen. Seuraavaksi jään kuitenkin odottamaan puhelinsoittoa äidiltäni: "Miten sä voit hävittää kirjoja? Saanko mä ne?" Kyllä voit saada, ehdin tosin hätäpäissäni leikkaamaan jo kaikki muistokirjoitukset niistä talteen!

4 kommenttia:

 1. Vau, mikä järjestys! Kiva, että tartutin järkkäyskärpäsen!

  Itse kokeilin joskus värijärjestystä, mutta se ei saanut mieheltä muuta kuin haukkuja, kun keittokirjat olivat ties missä väleissä. Niin ja värijärjestyksen lisäksi kirjat olivat vaakatasossa, se ei toiminut siinä vaiheessa kun halusi ottaa jonkun kirjan esille. Meilläkin osa kirjoista, esim. sarjakuvat odottavat mökille pääsyä. Myös lautapelit taitavata päätyä sinne, niitä kun pelattua lähinnä jouluna ja kesällä isommalla sukulaisporukalla.

  CD-levyistä luopumista olen myös miettinyt, ne ovatkin meillä häkkikopissa tai autossa. Musiikkia kun tulee kuunneltua lähinnä Spotifyn kautta nykyään tai ostettua netistä iTunesista.

  VastaaPoista
 2. Tuon sinulle mukavia ystävänpäiväuutisia: olet voittanut blogini arvonnassa! :-) Käypä tsekkaamassa!

  VastaaPoista
 3. Thanks molemmille! Ellu, unohdin, että meillä on vielä toinenkin kirjahylly. Siivosin sen viikonloppuna. Huh. Kaikkea sitä ihminen säilöö... Värijärjestys on muuten hauska, mutta tosiaan ehkä vähemmän toimiva. Yhden kaveripariskunnan luona sellainen näyttää toimineen kohtalaisen kivasti. Ei kyllä toimisi meillä, mut voishan sitä joskus kokeilla... Ehkä romaaneilla vain.
  Bisquits: Juu, (moneen kertaan nyt todettu, että) oli todella mieltä lämmittävä voitto! :D Kiitos!

  VastaaPoista
 4. Tämä oli niin hauska haaste! Ja kirjahyllyn järjestyminen on niin puhdistavaa, tosin itsekään en voi kirjoja hävittää, ne roudataan mökille. Ja nyt sinne tarvittaisiin uusi isompi kirjahylly ;-).

  VastaaPoista