lauantai 11. kesäkuuta 2011

Huonekaluhankintoja tekemässä

Päätin, että ostan kaikki huonekalut käytettyinä, lähinnä Huutonetin kautta. Sieltähän löytyy vaikka mitä, ja kun pääkaupunkiseudulla asuu, huonekalut ovat helposti jollain suhteellisen järkevällä tavalla noudettavissa. Huutonetti on siitä ihana palvelu, että siellä voi tehdä ostoksia mihin aikaan vuorokaudesta tahansa. Itseään ei tarvitse väsyttää raahautumalla kierrätyskeskukseen tai käytettyjen huonekalujen liikkeeseen. Kyllähän niitäkin Helsingissä piisaa. Täällä kannattaa siis asua, vuokrista välittämättä!

Uskallankohan nyt lainkaan mainostaa Huutonetistä bongaamiani ihanuuksia, viette vielä nenäni edestä. ;) No, näytän teille joitain herkkupaloja, sillä ihan kaikkia löytämiäni en toki myöskään aio ostaa. Hassua muuten, että aina kun tekee nopean haun, eli kirjoittaa vain hakusanan, mutta ei rajaa hakuun osastoa, saa mitä hullumpia hakutuloksia. Esimerkiksi divaani-hakusanalla tarjotaan niin nukkekodin divaaneita kuin Divaani-lehteä sekä mm. runokirjoja ja Topi Sorsakosken musiikkia. ;)

Tässä olisi kiva ruokailuryhmä keittiöön. Sopisi kirjahyllyyni

Tässä taas olisi kaunis sohvapöytä. Mietittiin kuitenkin, josko olohuone saisi ennemmin vaaleanrusehtavan (tammi, koivu, pyökki) sävytyksen. Mutta sopishan myös tää kirjahyllyyn, joka  tulee olkkariin!

Tässä taas olisi divaani, joka voisi olla oikein pirtsakka olohuoneen keskipiste. Tosin seinäväriksi sovimme jo sinisen... Yökyläilijöitä varten olisi myös näppärää, jos sohva olisi nukuttava, joten päätynemme vuodesohvaan. (Tiedän, ne ovat rasittavia nukuttavia, mutta en halua patjakasaa vaatehuoneen lattialle.)

Tässä olis ollut myös kaunis vaniljainen pöytäryhmä. Lapsuudenmaisemistani, mutta mitenkäs sen sieltä olis raahannut? Huuto sitäpaitsi sulkeutui jo.

Tässä taas olisi futonia tarjolla. Omistan jo yhden, ja vannon sen nimiin. Ehkä olohuone kuitenkin kaipaa jotain muuta? 

Lyylille olis tässä jotain hyvin tarpeellista. Tämä huuto sijaitsee Turussa, mutta vastaavaa yritän etsiskellä pahimpien alkuhässäköiden laannuttua lähempää. 

Huomasitte varmaan, että päädyin sittenkin vilauttamaan vain sellaisia suosikkejani, joita en ajatellut huutaa. Kuulette kyllä omista huudoistani sitten lähempänä! Tarkoitus kai lopulta oli viestittää, että ostakaa käytettyä, se kannattaa! (Joskin viikon päästä useiden käytettyjen huonekalujen uutena omistajana saatan taas sanoa jotain täysin päinvastaista. Niin minua.) Tavarataivas on niin ihmeellinen myös normiliikkeiden tuolla puolen. 


Dags att köpa möbler för nya lägenheten. Jag äger precis ingenting, vilket betyder, att jag äger två bokhyllor och en futonsäng. Vilken lycka, att det finns en sån fin webbplats som huuto.net. Där kan man köpa vad man någonsin har drömt om, och det kan man göra vilken tid som helst, och lite eller till och med mycket billigare än på Vepsäläinen, Ikea eller Kodin Anttila. Hur klarade man sig innan webben uppfanns?

Nåväl, jag har hittat många soffor, bord och några få barnsängar, men hittils har jag inte köpt mer än en tvättmaskin. Det ska man nu ha, för första gången i mitt liv – en egen tvättmaskin. Man ska också kalasa det, att jag har lyckats att ordna mycket kring flyttandet: nu finns det redan lite inredningsgrejer köpt och färger för väggor. Flyttningslådor är beställda, flyttningsbil lika så. Och de kära människor kring mig har lovat att hjälpa till. Det är härligt. Också Veikko, som jag saknar redan nu mycket. Det känns nästan grymt att flytta utan honom, för han är en så härlig människa. Men jag kan inte göra något åt det. Tyvärr. (Tårarna rinner.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti