torstai 30. kesäkuuta 2011

Porin kirpputoreilla

Maalla melkein pitkästyy! Olemme olleet täällä vasta viikon, meikäläisellä olisi vielä kaksi viikkoa edessä, ja olen nyt jo tekemistä vailla. Tiedän, voisi lukea enemmän... Illat kuluvat kuitenkin Mad Menin parissa. Pian olen katsonut kaikki tuotantokaudet; pelkään jo nyt tyhjyydentunnetta, jonka neloskauden päättyminen aiheuttaa. Tosin eihän sarja pääty, mutta koska viitoskausi on vasta käsikirjoitusvaiheessa, joudumme odottelemaan sitä tovin Suomen DVD-markkinoille. 


Onneksi päivisin voi käydä kaupungilla. Keskiviikkona lähdimme Poriin pakoon hulluja UV-lukemia, ja suuntasimme kirpparikierrokselle. Miten omaperäistä, mahtoiko olla jo neljäs kerta tässä kuussa, kun kierrän kirpparilla... Porin itsepalvelukirpputorit tosin eivät ole koskaan minua houkutelleet puoleensa, ennen kuin nyt vanhin sisareni sai minut innostettua tuohon ihmeelliseen sisätorien maailmaan. Hän oli netistä tsekannut netissä kaikki kohteet ja käynyt kiertelemässä muutamissa. 


Me kiersimme tällä kertaa kaksi keskeistä, Isolinnankadulla sijaitsevan Porin sisätorin sekä Paanakedonkadun Satakunnan superkirppiksen. Ehdottomasti kahlaamisen arvoinen on kuulemma myös Fiinitori. Ikään kuin joskus nuoruusvuosina olisinkin siellä käynyt. Mahtaako olla ihan samainen paikka? Pysyvätkö kirpputorit muka niin kauan pystyssä?


Superkirppis oli nimensä veroinen: ihanan tilava, valoisa ja täynnä oikeaa kirpparikamaa, ei mitään jälleenmyyntiroinaa. Myös henkilökunta oli ystävällistä. Suosittelen Porin kävijöitä tsekkaamaan! Näin ensikertalaisena sisätorikiertäjänä koin, että sisätorit olivat kuin Waltterin ja Uffin sekoitus: ei omia myyjiä, mutta toisaalta omat pöydät ja tavarat niillä sekalaisesti. Uffilla hyvää on selkeä vaatteiden ryhmittely ja värien mukaan erottelu. Täällä hyvää oli tilavuus ja paikan yleinen rauhallisuus. 


Hinnatkin olivat kohdillaan: enemmän kuin Waltterissa, mutta vähemmän kuin Uffilla. Tein lyhyessä ajassa mukavia löytöjä; toinen sisareni oli tosin syystäkin tuskastua, kun koiranpentunsa kärsi kuumuudesta, joka kaupungissa tietysti korostui. Olimme kuulemma kirpputoreilla ikuisuuden. Ei tuntunut siltä. ;)


Har nu varit en vecka på landet. Känns som en evighet, och jag är nästan uttråkad. Vad kan man göra här annat än leka med Lyyli, ligga under solskenet, simma, läsa, laga mat eller titta på DVD, vilket menar Mad Men för min del? Nåväl, man kan alltid göra en utflykt till Björneborg, citycentrumet och besöka flera loppismarknader. Det har jag inte gjort i Björneborg än längesen. Och självserviceloppis är en helt ny bekantskap för mig.

Den här gången besökte vi två av de tretton loppis, som finns listade på nätet. Superkirppis var det bästa: en stor, ljus och rymlig. Framför allt fanns där riktiga loppisgrejer, inte något återförsäljningsskräp. Hittade t. ex. en fin polka dot kjol, rutiga sommarbyxor och en 70-tals väska. Priserna var något mittimellan UFF och Waltteris; om jag hade haft mer tid, skulle jag ha hittat också några vas, som jag letar efter, tror jag. 

Måste säga att jag är mycket nöjd; numera känns det att det finns inget att köpa i Waltteris loppis, inte alltid i UFF heller. Kanske är varorna lite annorlunda utanför huvudstadsregionen?

2 kommenttia:

  1. Luultavasti olet käynyt tuolla samaisella Fiinitorilla aiemminkin. Itse en ainakaan muista aikaa, jolloin se ei olisi paikallaan ollut. Ikinä en ole valikoimaa käynyt katsastamassa, mutta äiti on tuonne aina toisinaan vienyt tavaraa ja sitä kautta paikka on tullut tutuksi.

    Ekaa kertaa tänne eksyin jonkun toisen blogin kautta ja ehkä tulen uudelleenkin. Vaikka kurkkaamaan, josko tulisi postausta merellisemmästä Porista kun se liippaa niin liki.

    VastaaPoista
  2. Kiva saada uusia katsastajia, tervetuloa! :) Joo, täytyy ottaa kamera mukaan, kun pääsee taas merelle. Sisareni otti onneksi kuvia Kallosta; jos ovat onnistuneita ja tarpeeksi anonyymeja, postailen niitä tänne. Taisin olla yöpaita päällä, joten luvata en saata...

    Ja Fiinitori-kierros vielä jossain vaiheessa, kyllä kahdessa viikossa pitäis ehtii!

    VastaaPoista